Zakaj se ljudje vse pogosteje odločajo tudi za masažo obraza?

Masaža obraza je izjemno sproščujoče doživetje, ki prinaša številne pozitivne učinke tako na kožo obraz, gubice, ki so se morda pojavile na obrazu, pa tudi na sam duh telesa posameznika. Na našo kožo masaža vpliva izjemno pozitivno, saj pospešuje krvni obtok, povečuje prekrvavitev ter nahrani vaše celice s kisikom ter pomaga pri regeneraciji tkiv. Največkrat se masaža uporablja kot sredstvo za preprečevanje nastajanja obraznih gub, velikokrat pa se posamezniki k masaži obraza zatekajo tudi samo zaradi želje po sprostitvi.

Dan danes poznamo najrazličnejše masaže obraza proti gubam, vsaka pa se lahko pohvali s svojimi prednostmi in slabostmi. Masaže obraza so dostopne tudi v Ljubljani. Vakuumska masaža in lifting masaža obraza so le nekatere izmed masaž, ki jih v hiši lepote Porenta ponujamo in z njimi vsakodnevno razveseljujemo svoje stranke ter poskrbimo, da od nas odhajajo sproščene in polne energije.

masaža obraza porenta

Pozitivne lastnosti, ki jih prinaša masaža obraza proti gubam so številne

Masaža obraza proti gubam ima precej blagodejnih učinkov, ki jih hitro opazimo na obrazu posameznika, seveda pa blagodejne učinke masaže občuti vsak posameznik, ki si masažo tudi dejansko privošči. Med drugim med pozitivne učinke masaže štejemo:

  • stimulacijo proizvodnje fibroblastov in kolagena, zaradi česar se poveča elastičnost in čvrstost kože, pospeševanje mikrocirkulacije v koži, kar zagotavlja čvrstost tkiv,
  • utrjevanje obraznih mišic,
  • zmanjšanje zatekanja določenih predelov obraza.

Kako se lotiti masaže obraza kar doma in kaj za njo potrebujemo?

Res je – ko pomislimo na masažo obraza največkrat pomislimo na nego v salonu. Vendar je res, da v tem hitrem in polnem urniku včasih enostavno zmanjka časa za razvajanje, zato je dobro, da se naučimo, kako poskrbeti za masažo obraza kar doma.

Preden začnemo z masažo obraza je dobro, da izberemo kremo, s pomočjo katere bodo prsti hitreje in enostavneje drseli čez našo kožo. Dobro je, da uporabimo kremo proti gubam, ki bo kožo tudi navlažila, kot alternativo pa lahko seveda uporabimo tudi olje. Olja, ki pozitivno vplivajo na kožo človeka so arganovo olje, jojobino olje, olje grozdnih pečk ali pa olje pšeničnih kalčkov. Za masažo bo dovolj, da na prste nanesemo zgolj nekaj kapljic izbranega olja, da kože preveč ne namastimo.

Kako se lotiti masaže obraza?

S palcem in sredincem raztegnemo področje na obrazu, kjer želimo popraviti videz gubic. Na raztegnjeno kožo nanesemo nekaj kreme oz. olja, ki smo ga izbrali. S palcem druge roke začnemo nato krožiti po koži. S tem bomo pospešili cirkulacijo krvi in omogočili, da bodo hranilne snovi dobro prodrle v kožo ter začele učinkovati.

Gube se navadno pojavljajo na različnih delih obraza, tako se lahko posameznik sooča z gubami na čelu, licih, bradi, pa tudi s smejalnimi gubami.

  • Gube na čelu: Na čelo nanesemo kremo ali olje. Sredstvo vtremo v kožo z gibi, ki potekajo navzgor, od obrvi proti začetku lasišča.
  • Gube na sredinskem delu obraza: Dva prsta položimo na zunanje strani nosnic. Prste nato povlečemo do sredine obraza, dokler ne začutimo lične kosti. Nato prste položimo na robove ustnic in spet povlečemo navzven. Gibe večkrat ponovimo. S tem bomo »lifting« izvedli kar v udobju svojega doma.
  • Gube med očmi in okoli oči: S prsti rahlo pritisnemo na kožo med očmi, nato pa masiramo navzgor v smeri čela. Nato s krožnimi gibi masiramo kožo med očmi ter obrvmi, premikamo se od notranjega roba oči proti sencam. Nato v isti smeri ter s krožnimi gibi zmasiramo še kožo pod očmi.

Kakšne so prednosti vakuumske masaže obraza?

Veliko ljudi se odloča za vakuumsko masažo obraza, ki je posebna vrsta masaže in se lahko pohvali s številnimi prednostmi. Vakuumska masaža obraza ali radialna endodermna terapija obraza, kot jo imenujejo nekateri, znatno izboljša prepustnost kapilar, kar poveča pritok naravnih hranilnih snovi, kisika, oligo-elementov in lastnih encimov. Poleg tega bomo z vakuumsko masažo obraza izboljšali tudi hidracijo kože, ki bo tako videti bolj zdrava in veliko mlajša. Popravila se bo tudi struktura kolagenskih in elastičnih vlaken, hkrati pa se bo izboljšal tonus obraznih mišic, kar seveda zmanjšuje gubice, ki se pojavljajo na obrazu. Vakuumsko masažo pa lahko uporabimo tudi za predele vratu in dekolteja ter na rokah.

nega obraza

Kaj je potrebno vedeti o lifting masaži obraza in kdo jo izvaja?

Nikakor pa ne smemo pozabiti na lifting masažo obraza. Lifting masaža sprosti napetosti v obraznih mišicah in vezivnem tkivu ter pospeši prekrvavitev in izločanje odpadnih snovi. Masaža obraza je nežna, ne invazivna, pa vendar zelo aktivna in prav tako pripomore k zmanjšanju obraznih gubic.

Tako storitve masaže obraza kot tudi nege opravljamo v Hiši lepote Porenta. Pri nas pa poleg same masaže in nege obraza ponujamo tudi nego nohtov, frizerstvo in nego celotnega telesa. Naša ponudba je dostopna na spletni strani, v primeru dodatnih vprašanj pa smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem pomagali z dodatnimi informacijami.