Ročna limfna drenaža

Ročna limfna drenaža je rahla in prijetna terapevtska masaža za mehanično odstranjevanje odpadnih snovi in tekočin, ki se nabirajo v telesu, ter za stimuliranje motorike limfnih žil. Ob čistilnem nudi limfna drenaža obraza ali telesa tudi sprostilen učinek in blagodejno deluje na naše splošno počutje.

Ročna limfna drenaža telesa

Prednosti ročne limfne drenaže

Limfna drenaža pozitivno učinkuje na limfni sistem, avtonomni živčni sistem, imunski sistem in bolečino. Ker pospešuje izločanje odpadnih snovi se izvaja kot terapija proti celulitu, pri oteklinah (otekle noge, otekline pri po operativnih posegih ipd.), kot pomoč pri motnjah prebavnega trakta, pri opeklinah in brazgotinah, v kozmetiki pa pomaga pri zdravljenju problematične kože (akne, mozolji) ter pri lepotnih posegih na obrazu in telesu, pri bolečih mišicah po treningu, limfna drenaža obraza pa pomaga tudi pri zabuhlosti in podočnjakih.

Ročna limfna drenaža se uporablja kot preventiva pri nosečniških strijah, pri zatekanju nog, za ohranjanje tonusa in elastičnosti kože med hujšanjem, pri napetosti in stresu ter je primerna tehnika za povečanje imunskega sistema in splošne regeneracije organizma.

Limfna drenaža obraza

Limfna drenaža obraza pospeši limfni obtok na obrazu in vratu in je priporočljiva za vse tipe kože v vseh starostnih obdobjih.

Priporoča se:

  • za zdravljenje aken in problematične kože (daje dolgotrajne rezultate in izboljša preskrbo kože s kisikom in prehrambnimi snovmi),
  • za ohranjanje napete in gladke kože (preprečuje nastanek zgodnjih gubic in gladi že obstoječe),
  • za zdravljenje podočnjakov, zabuhlosti okrog oči in vek ter zabuhlosti celotnega obraza,
  • limfna drenaža obraza je tudi odlično pomagalo pri hitrejšem celjenju brazgotin.

Limfna drenaža pomeni naravno in nežno metodo nege obraza, brez preparatov in brez možnosti nastanka alergij.

Postopek in vidni učinki ročne limfne drenaže

Ročna limfna drenaža obraza in telesa mora potekati pravilno in z občutkom. Izvaja se z rahlimi pritiski prstov v smeri limfnih poti do regionalnih bezgavk, pri čemer ne uporabljamo nobenih olj in mazil. S pravilnimi gibi in pritiski na površino kože pospešujemo gibanje limfnega sistema, ki med drugim skrbi za odvajanje odpadnih snovi in odvečne tekočine.
Postopek zmehča oteklino že po enem tretmaju, takoj se zmanjša občutek napetosti, bolečina popusti. Za razstrupljanje telesa in hitrejše celjenje ran se priporoča tri do pet terapij, po možnosti vsak dan.

Takoj po opravljeni limfni drenaži lahko stranka čuti manjšo utrujenost, ki hitro preide v sproščenost in občutek lahkosti in čistosti. Že po nekaj tretmajih se boste počutili kot prerojeni!