Privoščite si profesionalno pedikuro

Kozmetična in medicinska nega nog

Pedikura, vraščeni nohti in kurja očesaStopala so pomemben, a pogosto pozabljen del telesa. Nosijo celotno težo našega telesa in prenašajo še tako boleče modne muhe, kot so ozki salonarji. Pravijo, da se za lepoto splača potrpeti. Žal pri neudobni obutvi trpijo predvsem stopala, na kateri se posledično pojavijo otiščanci, vraščeni nohti, kurja očesa in druge kožne nevšečnosti. Težave s kožo in nohti na stopalih so lahko tudi posledica bolezni (npr. diabetična noga) ali okužb (glivice, bradavice,…). Kar je skupno vsem težavam, je dejstvo, da jih je težko odpraviti v kratkem času in na lastno pest. Pedikura v salonih Lassana – odločite se za strokovno pedikuro, kjer bomo hitro in učinkovito rešili morebitne težave s stopalih, ali pa vam samo nudili sproščujočo nego nog, ki vam bo zagotovo dobro dela. Ker so urejeni nohti na nogah prav tako pomembni kot negovana koža stopal, bomo temeljito poskrbeli tudi za njih.

Pogost razlog za obisk pedikerja: vraščen noht

Vraščen noht na nogi predstavlja boleč problem, ki lahko celo otežuje hojo. Žal se za pedikuro mnogi odločijo šele takrat, ko so bolečine zares neznosne. O vraščenem nohtu govorimo, ko se noht začne vraščati v okolno tkivo in ga s tem draži. Predel ob vraščenem nohtu postane rdeč, boleč in vnet. Če ga ne zdravimo, se lahko vnetje dodatno razširi, kar povzroči še močnejše bolečine. Vraščen noht pogosto nastane zaradi nepravilnega striženja nohtov ali mehanskih pritiskov, ki so posledica pretesnih čevljev. Na pedikuri za zdravljenje vraščenih nohtov uporabljamo medicinsko sponko, ki se jo zatakne ob rob nohta. Namen sponke je, da drži noht navzgor, tako da se ta ne more več vraščati v obolelo tkivo. S pomočjo medicinske sponke lahko na pedikuri popolnoma popravimo stanje, tako da operacija vraščenega nohta ni več potrebna.

Kurja očesa, boleča nadloga na stopalih

Kurja očesa so neestetske in boleče odebelitve kože, ki jih zelo pogosto odpravljamo na pedikurah. Gre za trnom podobne tvorbe, katerih središče lahko sega precej globoko (do živcev) kar povzroča močne bolečine. Nastanejo zaradi pretesnih, pretrdih oz. neudobnih čevljev. Sanacija kurjih očes se začne z nošenjem udobne in mehke obutve, ki nas nikjer ne tišči. Šele nato se odločimo za pedikuro, kjer bodo strokovno usposobljeni pedikerji in pedikerke odstranili še tako trdovratna kurja očesa.

Poslovite se od bolečih nadlog na stopalih in neprijetnih težav z nožnimi nohti! Pedikura v salonu Lassana – z našo pomočjo bo vaš korak lahek in neboleč.