Pomlajevanje obraza

Pomlajevanje obraza z ELOS tehnologijo

Pomlajevanje kože na obrazuNaša koža je skozi leta izpostavljena številnim zunanjim obremenitvam, kot so onesnaženost zraka, vroče poletno sonce in ledeno mrzle zime. Poleg tega pa je kot vsa ostala tkiva podvržena neizbežnemu procesu staranja. Znaki staranja se še hitreje pokažejo na našem obrazu, saj je koža na obrazu najbolj izpostavljena. Ker so klasične kirurške metode za pomlajevanje obraza za paciente boleče, možnost težav med in po posegu je velika, pot do končnega cilja pa dolga, se vedno več ljudi odloča za eno najučinkovitejših tehnik glajenja gub – lasersko pomlajevanje obraza. Po posegu so pacienti videti tudi do deset let mlajši, prav toliko časa pa se kažejo rezultati. Lasersko pomlajevanje kože na obrazu je primerno tudi za odstranjevanje pigmentnih sprememb tkiva oziroma lezij in brazgotin, ki so posledica mozoljavosti.
V kozmetičnem salonu BM Studio nudimo različne nege obraza, med katerimi je tudi pomlajevanje obraza oz. kože na obrazu z vrhunsko in inovativno ELOS tehnologijo, s katero lahko pomladimo in učvrstimo kožo tako na obrazu kot na telesu.
Osnovna oz. klasična nega obraza se začne s čiščenjem obraza, temu sledi ročna masaža obraza, ki spodbudi prekrvavitev in koži povrne njeno prožnost. Na koncu na kožo nanesemo hranljive vitaminske dodatke, ki poskrbijo za njen naraven in zdrav videz. Pred tem pa moramo poznati tip naše kože, da bomo lahko nanesli primerne kozmetične ali naravne preparate.

 

 

Kako poteka lasersko pomlajevanje kože na obrazu

Pomlajevanje obraza oziroma kože na obrazu z laserjem zdravnik kirurg običajno izvede ambulantno, lahko pa tudi v operacijski dvorani, odvisno od količine zajete kože. Pred posegom zdravnik kožo omrtviči s pomočjo lokalnega anestetika, ki ima lahko dodan sedativ. Pri obširnejših posegih, glajenju celotnega obraza ali v kombinaciji s še kakšnim drugim estetskim posegom se pacient lahko odloči tudi za splošno anestezijo.
Lasersko pomlajevanje obraza traja od nekaj minut do dve uri, čas trajanja je odvisen od velikosti obdelovalne površine. Z lasersko svetlobo se tkivo kože rahlo poškoduje, zato se pospeši naravna obnova kože, ki pomaga k izboljšanju in tvorbi kolagena. Po posegu je koža rožnata in na njej nastanejo drobne kruste (naravne obveze za rane). Pacient lahko občuti tudi blago bolečino, ima pekoč občutek in opazi svetlejšo ali temnejšo obarvanost v predelu posega. Sčasoma pa koža postane lepša, bolj sveža in zglajena. Gubice so vidno odstranjene.

Zakaj torej ne bi obiskali kozmetični salon BM Studio in si privoščili lasersko pomlajevanje obraza oz. kože na obrazu? Vabljeni.