Zakaj so naravni higienski vložki najboljša izbira?

Ženske se v času menstruacije odločajo za različne izdelke, s katerimi preprečujejo uhajanje krvi na oblačila. Odločijo se lahko za vložke, tampone ali menstrualno skodelico. Vsak od izdelkov ima določene prednosti in slabosti. Še vedno pa so najpogosteje v rabi Dnevni vložki, saj teh ni treba vstavljati v nožnico, ampak se jih enostavno prilepi na spodnje hlačke.

Žal številne ženske pri nakupu dnevnih vložkov gledajo zgolj na ceno le-teh, namesto da bi pozornost posvetile tudi kakovosti. Dejstvo je, da povprečna ženska vložke uporablja od tri do šest dni v tednu, kar pomeni, da so ti kar precej v stiku z zelo občutljivim organom, nožnico. Če kupujemo dnevne vložke iz nekvalitetnega materiala, lahko pride do pojava številnih težav, kot so vnetje nožnice, glivične okužbe, izsuševanje nožnice. V skrajnih primerih lahko pride tudi do oslabljenega imunskega sistema, hormonskega neravnovesja in nenormalne rasti celic v reproduktivnih organih.

Vedeti je treba, da je koža naš največji in hkrati najtanjši organ. Ena njenih lastnosti je izjemna propustnost. To še posebej velja za kožo okoli nožnice. Vse snovi, ki pridejo z njo v stik, lahko končajo tudi v krvnem obtoku, zato je treba res nameniti veliko pozornost temu, katere naravne higienske vložke boste uporabili.

 

Najboljša izbira so naravni higienski vložki iz bombaža

Če hočete poskrbeti za svoje zdravje, vam priporočamo uporabo naravnih dnevnih vložkov. Organski bombaž se je kot material izkazal kot najboljši. Poleg tega proizvodnja organskega bombaža pomaga ohranjati zdravo zemljo, ekosistem in čisto vodo.

Dobro je, če izberemo take naravne dnevne vložke iz bombaža, pri čemer je bil bombaž gojen na ekološki način; brez strupenih kemikalij in gensko spremenjenih organizmov.

Če za naravno intimno nego uporabljamo vložke iz bombaža, ima to številne prednosti. Taki naravni vložki pomagajo pri zmanjševanju draženja in trenja. Poleg tega ne spreminjajo naravnega pH-ja sluznice in kože. Omogočajo dihanje kože in pretok zraka. Naravne higienske vložke odlikuje tudi velika vpojnost. Preprečeno je nastajanje neprijetnih vonjav.

Naravni higienski vložki za ženske

Naravni higienski vložki Natura Femina Day

Blagovna znamka naravnih vložkov Natura Femina je ena najprestižnejših pod okriljem podjetja Tosama. Gre za linijo vložkov in tamponov iz certificiranega organskega bombaža. Gre torej za naravne dnevne vložke, ki so stoodstotno varni za uporabo in zagotavljajo kar 50 odstotkov več opojnosti od konkurenčnih izdelkov.

Naravni vložki Natura Femina zagotavljajo optimalno zaščito pri šibkejši ali srednje močni menstruaciji. Poleg tega, da so ti naravni higienski vložki diskretni, zagotavljajo tudi zračnost, mehkobo in udobje. Ženski v času menstrucije torej nudijo vso podporo, ki jo v tistem času potrebuje.

Natura Femina vložki za naravno intimno nego so prilagojeni anatomiji ženskega telesa. Imajo intimno vpojno jedro. Razporeditveni kanali z usmerjevalnim sistemom na površini vložka poskrbijo za hitrejše vpijanje. Tako vrhnji sloj kot vpojno jedro tega naravnega vložka sta narejena iz 100-odstotnega organskega bombaža.

 

Naravni higienski vložki Natura Femina Night

V primeru močnejše menstruacije in v nočnem času se priporoča uporabo naravnih higienskih vložkov Natura Femina Night. Vrhnji sloj naravnega vložka in vpojno jedro sta izdelana iz 100-odstotno organskega bombaža, kanali in zaporna folija pa iz koruznega škroba.

Ta linija naravnih dnevnih vložkov se ponaša z izjemno vpojnostjo, zato služijo tudi ob močni menstruaciji in v nočnem času.

 

So boljša izbira naravni vložki ali tamponi?

Uporaba naravnih higienskih vložkov in tamponov za naravno intimno nego ima sicer daljšo zgodovino, kot bi si marsikdo mislil. Že Egipčanke so uporabljale tampone iz zmehčanega papirusa, Rimljanke so imele tampone in vložke iz mehke ovčje volne, prebivalke stare Grčije pa so navijale za trakove Blaga okoli koščka lesa.

Naravni vložki za enkratno uporabo so bili v rabi sicer že od leta 1890, so bili pa tisti za večkratno uporabo bolj priljubljeni. Leta 1921 so se na ameriškem trgu prvič pojavili tamponi za enkratno uporabo.

Raziskave v zadnjih letih so sicer pokazale, da tako vložki kot tamponi lahko vsebujejo številne snovi, ki so zdravju škodljive. Z nakupom naravnih dnevnih vložkov se izognete številnim tveganjem. Načeloma sicer pri rabi tamponov obstaja ob nepravilni rabi manjša verjetnost za nastanek toksičnega šoka. Za splošno uporabo so še vedno bolj priporočljivi naravni vložki. Ker pa je tampon še toliko bolj v stiku s sluznico, je pri izbiri pravega še bolj pomembno, da je izdelan iz naravnih materialov.

Tamponi iz organskega bombaža Natura Femina Organic za naravno intimno nego so sicer izdelani iz vpojnih bombažnih vlaken. So dermatološko testirani in v njih ni dodanih parfumov. So zelo vpojni in zanesljivi. Preprečujejo iztekanje in zagotavljajo optimalno prileganje. Ker imajo zaobljen vrh, je njihova vstavitev preprosta in varna.

To, na koliko časa je treba zamenjati tampon, je odvisno od intenzitete menstruacije. V vsakem primeru pa naj bi se tampon zamenjalo vsaj na vsake štiri ure. Uporaba tamponov ponoči ni priporočljiva.