Naravna nega las je najboljše kar lahko svojim lasem in lasišču privoščite

Naravna nega las je najboljše kar lahko svojim lasem in lasišču privoščite

Naravna nega las se v poletnih in zimskih mesecih razlikuje. Uporabljajo se različne zaščite in olja za lase, saj tudi temperaturne razmere in vlažnost oz. suhost zraka nanje različno vplivajo. Poleti potenje povzroči, da se lasje zamastijo, ali pa jih sol, veter in sončni žarki popolnoma izsušijo. Enako se zgodi tudi pozimi zaradi suhega zraka, ki je prisoten v vsakem ogrevanem prostoru. Posledično se na konicah začnejo lasje kar hitro cepiti. Zato je potrebno pravočasno ukrepati ter si privoščiti naravno nego las in nabaviti kakovostno kozmetiko in primerna olja za lase. Nikar za barvanje ne uporabljajte barve, ki je polna kemikalij in zaradi dražljivih komponent spodbuja alergije. Raje izberite ekološko barvo za lase, ki ne bo škodila ne vašim lasem in ne vam. V primerjavi z rastlinskimi barvami za lase, klasične barve naredijo precej škode. Zaradi kemikalij postanejo lasje krhki, izgubijo prožnost, v določenih primerih pa se lahko pojavijo zares hude alergijske reakcije. Tudi šamponi, ki so včasih bili čisto v redu, danes marsikomu več ne ustrezajo. Lasje so po umivanju res videti svetleči in bujni, na dolgi rok pa silikoni ki jih najdete v nenaravnih šamponih, lasem globinsko zelo škodijo in skozi kožo vstopajo celo v organizem. Če se boste odločili za naravno nego las in lasišča ter redno uporabljali kakovostna olja za lase, bodo ti kmalu videti popolnoma zdravi in sijoči. Za barvanje vam toplo priporočamo uporabo ekoloških barv za lase, ki jih boste našli v naši ponudbi. Te lasem ne puščajo škodljivih posledic, temveč jim s svojimi blagodejnimi učinki celo koristijo.

naravne barve za lase

Olja za lase so najboljša za naravno nego las in lasišča

Če želite za svoje lase kar najboljše, se izogibajte šamponom, ki imajo v sebi veliko sredstev za penjenje, saj zaradi močnih učinkov odstranjujejo, za lase zelo dobrodošle, naravne maščobe. Če bodo ta preveč agresivna, bodo lasje kljub olju za lase s katerim jih boste zaščitili kasneje, zelo hitro postali suhi in brez življenja. Kombinacija naravnih šamponov in olj za lase je zagotovo najboljša za ohranjanje naravne maščobe in odstranjevanje nečistoč. Šampone, ki vsebujejo silikone lahko marsikje najdete pod rubriko naravna nega las, kar pa niti malo ne drži. Naravna nega las in lasišča je tista, ki je za lase koristna, silikoni pa preprečujejo vlagi dostop do las, zato ti slej kot prej postanejo suhi in lomljivi. Olja za lase so zanje hranljiva zaščita in kljub redni uporabi se ti ne bodo mastili ampak bodo po nekaj tednih potrebovali manj umivanja, zaradi zmanjšanega nabiranja naravne maščobe. Z naravno nego las se lahko zelo uspešno izognete začaranemu krogu: večkratno umivanje las – pospešeno nabiranje maščobe na njih. V primeru, da se redno barvate, pa boste krog sklenili, če se boste odločili tudi za rastlinsko barvo za lase.

Naravna nega las se vam bo obrestovala. Uporabite ekološko barvo za lase.

Za izpadanje las ni vedno kriva bolezen, vzroki se lahko skrivajo tudi drugje. V primeru, da vas pestijo takšne težave, najprej razmislite kaj jim nudite. Se poslužujete naravne nege las in lasišča? Ali jih pridno hranite s kemičnimi preparati? Težave je potrebno začeti reševati na začetku, pravijo. Prvi korak ki vas čaka, je uporaba ekološke (rastlinske) barve za lase ter uporaba naravnega olja za lase, katero jih bo nežno zaščitilo in nahranilo. Ekološke barve za lase, namenjene za naravno nego las in lasišča so presni izdelki v prahu, narejeni oz. pridobljeni iz ajurvedskih zelišč in indijskih rastlin, ki so znane po tem, da pripomorejo k dobremu počutju in trajnemu zdravju. Poleg tega, da jih ljudje povsod po svetu vključujejo v zdravo prehrano, so namenjena tudi negi telesa. Zaradi njihovih intenzivnih barvil, jih na Vzhodu že mnoga leta uporabljajo kot rastlinske barve za lase. Sestavine ekoloških barv za lase te ne le obarvajo, temveč lase tudi nahranijo, osvežijo in na splošno oživijo. Same rastlinske barve za lase iz ajurvedskih zelišč, enako kot ostala naravna kozmetika, predstavljajo pravo pot do naravnega videza ter izvirne lepote, popolnoma brez škodljivih, umetnih primesi.

ekološke barve za lase

Preden se odločite za rastlinsko barvo za lase si odgovorite na nekaj vprašanj

Ker različne odtenke dobimo s kombiniranjem različnih sestavin, si najprej odgovorite na vprašanje, kakšno barvo bi za svoje lase sploh želeli. Intenzivnejši odtenek zahteva daljše učinkovanje barvne mešanice, rezultat pa je odvisen tudi od vašega naravnega pigmenta in barve las. Kako boste pripravili mešanico ekološke barve za lase, vas bomo natančno podučili in vas usmerili. Pri strankah je pogosto prisoten strah, da jim bo preden z barvanjem zaključijo, mešanice zmanjkalo. Tudi o količinah vam bomo vse natančno razložili, da boste med nanašanjem barve popolnoma brez skrbi. Izvedeli boste vse o času učinkovanja ter o kasnejši naravni negi las. Če morda želite malce razvajanja, se lahko naročite v našem salonu, kjer vam nudimo še mnogo drugih storitev s poudarkom na zdravih in starodavnih metodah, katere vas bodo sprostile in vam polepšale dan.