Najboljše kreme za sončenje in zakaj so tako pomembne v poletnih mesecih

V poletnih mesecih se temperatura dvigne in sončni žarki postanejo znatno močnejši. Dokazano je, da na naše počutje in psiho sončni dnevi vplivajo pozitivno, a kaj ko nam lahko sončni žarki povzročijo kar nekaj nezaželenih težav. V kolikor nam sončna svetloba dviguje raven še kako pomebnega vitamina D in spodbuja presnovo ter krvni obtok, na drugi strani škodi naši koži. Prevelika izpostavljenost sončnim žarkom in nezadostna zaščita lahko hudo poškodujeta našo kožo. In ker je naša koža največji organ našega telesa, je zanjo potrebno primerno skrbeti. Poskrbeti je potrebno, da žarki ne povzročajo dodatnega staranja kože in celo povečanja možnosti kožnega raka. Obe posledici sta nezaželeni in lahko močno vplivata na naše življenje in počutje v svojem telesu.

najboljše kreme za sončenje

Prav zaradi tega je zelo pomembno da urgiramo preventivno in poskrbimo da krema za sončenje zaščiti našo kožo takrat, ko še je le ta lepa in ohranjena. Podjetje Bird Cosmetics se problematike tega še kako zaveda in zato v njihovi ponudbi najdemo več produktov, ki nudijo zaščito pred soncem in njegovimi nezaželenimi učinki. Najboljše kreme za sončenje ki jih trenutno ponujajo sodijo v njihovo novo serijo Immun Sun. Le ta linija skrbi da nam sončna krema nudi zaščito tako pred nevarnimi UVA in UVB žarki. UVA na kratko pomeni A kot aging oziroma staranje, medtem ko pri UVB pa B pomeni burning oziroma opekline. To je zelo pomembno poudarjati, saj so v preteklosti kreme za sončenje uporabljali zgolj v korist pred opeklinami (torej UVB), medtem ko danes vse bolj pogosto le te uporabljamo za borbo proti staranju. UVA sončni žarki nam starajo kožo in na njej ustvarjajo pigmentne madeže, ki z leti postajajo vse bolj vidni in zelo nezaželeni. Ko postanejo izjemno vidni, so zelo težko prekrivni.

Kakovostna krema za sončenje

Kozmetika je zelo delikatna in kot nepoznavalec je težko oceniti, kaj je kvalitetna krema za sončenje. Prav zaradi tega je potrebno vedeti kaj sploh iščemo in kakšno teksturo naj ima sama sončna krema. Najboljše kreme za sončenje morajo imeti visoko UV zaščito, uravnoteženo razmerje med UVA in UVB filtri, sposobnost vlaženja in antioksidativno delovanje. Linija Immun Sun nam ponuja dve vrsti zaščite. Prva je krema za sončenje faktor 50, ki je sončna krema z izredno zaščito. Ta krema za sončenje je izredno lahke teksture in ne vsebuje olj. Prav zaradi tega se hitro vpije in na obrazu ne pušča nadležnega sijaja, ki ga drugače pustijo olja. Prav zaradi tega je sončna krema priporočljiva in primerna za vse tipe kože, tudi tiste bolj komplicirane. Kakovostna krema pa se dokazuje tudi s tem, da je primerna za vse starosti od 21 in do 60+ let. Prav tako ni pomembno na kako stanje kože jo nanašamo, saj je kakovostna krema za sončenje povsem neškodljiva. Prav tako je primerna za vse tipe kože in vsa stanja krema za sončenje faktor 30. Od prve se razlikuje le po intenziteti zaščite, ki pa kljub temu še zmeraj ni nizka. Tako se lahko sami odločimo, na podlagi občutljivosti kože, kateri faktor najboljše kreme za sončenje bomo vzeli. Prav to bo prava krema za sončenje za občutljivo kožo.

Krema za sončenje

Kako uporabljati najboljše kreme za sončenje in iz česa so sestavljene

Pogosto se zgodi, da ljudje ne vedo koliko sončne kreme in kako jo je potrebno nanašati. Strokovnjaki opozarjajo na to, da je priporočljivo kreme za sončenje uporabljati prav vsak dan, saj lahko sončni žarki našo kožo poškodujejo tudi v zimskih mesecih. Če pa se tega ne poslužujemo, je pa skoraj nujna uporaba kreme v poletnih mesecih. Pomembno je da na naš obraz in telo nanesemo debelo plast najboljše kreme za sončenje in jo pustimo delovati vsaj 20 minut pred izpostavljanjem soncu. Na morju je pomembno tudi to, da po plavanju in brisanju kremo nanesemo ponovno in s tem zagotovimo nenehno zaščito. Prav tako je potrebna zaščita tudi v notranjih prostorih, ki so obsijani s soncem saj nas sonce posredno vseeno obsije in s tem dopustimo sončne žarke da uničujejo našo kožo.

Kvalitetna krema za sončenje

Kreme so kar se da sestavljene iz neškodljivih snovi in so primerne za občutljivo kožo. Prav tako lahko vse sestavine preverimo na njihovi spletni strani in na embalaži, ter v primeru alergij preverimo primernost sončne kreme. Seveda pa kvalitetna krema za sončenje, kot so njihove, vsebuje različne kemične kot mineralne filtre za zaščito. Prav zaradi tega se nam ne bo potrebno skrivati pred sonce, le poskrbeti bomo morali za primerno zaščito. Prav tako ima podjetje Bird Cosmetics v ponudbi najboljše kreme za sončenje za telo kot tudi za obraz. Seveda je obrazna krema za sončenje namenjena bolj vsakodnevni uporabi, medtem ko je kvalitetna krema za sončenje za telo primerna za poletne mesece. Tako bomo na morju poskrbeli za zaščito našega telesa, kakovostna krema za sončenje pa bo poskrbela za mladostni izgled še mnogo let.