Masaže različnih vrst – glede na vaše individualne želje in potrebe

Izvajanje masaže je v današnjem času iskana in dobrodošla storitev. V sodobnem tempu življenja je človek razpet med delovnimi obveznostmi in skrbjo za dom in družino. Zaradi vsakdanjih obremenitev marsikdo bolj poredko najde priložnost, da si vzame trenutek zase, se posveti svojemu notranjemu svetu in sprostitvi. Preobremenjenost in stres vodita v začaran krog slabega počutja, pomanjkanja energije in vsesplošne utrujenosti. Rešitve iščemo v vrnitvi k naravi, športu, meditaciji, svojevrstno in celostno koristno pa je tudi sproščanje z masažo. Z ročno masažo, tj. s toplim dotikom ter gnetenjem, glajenjem in vtiranjem vplivamo na prekrvavitev mišic in kože ter pomagamo lajšati bolečine v hrbtenici in ramenih. Nezanemarljiv je seveda učinek masiranja na psihično počutje. V prijetno toplem salonu, na udobni masažni mizi in ob zvokih ambientalne glasbe iz sistema Bosa se je moč prepustiti popolni duševni sprostitvi. V masažnem salonu Zlate roke nudimo različne tipe masaž, prilagojeno vašim potrebam.

masaža zlate roke

Športna masaža pomaga k regeneraciji mišic

V času, ko naš slog življenja postaja vse bolj sedeč, je telesna aktivnost vsekakor zaželena in priporočljiva dejavnost. Ukvarjanje s športom krepi naše zdravje, varuje kardiovaskularni sistem, vzdržuje moč mišic, kosti in sklepov … Možnosti rekreacije so raznolike in njenih prednosti je veliko, a prav toliko pozornosti velja nameniti tudi premoru in oddihu. Po treningu si moramo vzeti čas za počitek, za sprostitev mišic pa poskrbi strokovno izvršena športna masaža. Nujna je za profesionalne športnike, koristna pa je tudi za aktivne rekreativce. Med intenzivnim treningom se v mišicah nabira mlečna kislina, ki hromi in utruja mišice, pojavljajo se lahko krči. Po treningu so mišice zategle in napete. Masiranje pomaga sprostiti utrujene mišice in jim vrne gibljivost in elastičnost. S primerno obdelavo mišic se izboljšata krvni in limfni pretok, kar pomaga k obnovi mišic. Z redno in pravilno izvedeno športno masažo pripomoremo k večji zmogljivosti športnika, pa tudi zmanjšujemo možnost športnih poškodb. Tehnike prilagodimo potrebam športnikov različnih panog, glede na njihove potrebe tudi določimo ustrezen čas za športno masažo – bodisi pred treningom ali tekmovanjem bodisi po njem.

Blagodejna klasična masaža je vsestransko koristna

Klasična ali švedska masaža je ena najstarejših oblik masaže. Primerna je za omilitev bolečin v hrbtu, ramenih in vratu. Poskrbi za ustrezno prekrvavitev mišic, dobro vpliva na prebavila in kožo ter pomaga k regeneraciji tkiv. S sprostitvijo napetega telesa se seveda izboljša tudi razpoloženje. V našem salonu smo ta tip masiranja poimenovali “Zlate roke”. Pri njej uporabljamo olja ali maslo in se poslužujemo več tehnik. Tehnika gladenja ugodno vpliva na obtok krvi ter sprošča mišice in živčni sistem. Z gnetenjem raztezamo in sproščamo mišice, omogoča tudi izločanje strupov iz telesa. Tehnika udarjanja je prilagojena napetosti in vozliščem v posameznih predelih telesa. Poslužujemo se tudi nekaterih zahtevnejših tehnik (mačje, krožno ali pahljačasto gladenje, tresenje, udarjanje, statični pritisk) – za manipulacijo ramen in hrbtenice ter komolčnega, zapestnega, kolčnega in skočnega sklepa; gibi tečejo v smeri srca. Klasični masaži lahko pridružimo uporabo ventuz. Z izsesavanjem zraka iz posodic – ventuz ustvarimo negativni pritisk, zaradi česar pride v ventuzi do absorpcije kožne površine in sprosti se cirkulacija krvi. Uporablja se na ramenih in hrbtu, pomaga pri krčih in spodbuja limfni obtok; ker omogoča sproščanje endorfinov, ima tudi pozitiven psihični vpliv.

Klasična masaža

Posebej prilagojena masaža za nosečnice

Bodoča mama jé, diha in živi za dva. V času nosečnosti ženska posveča svojemu zdravju in telesu posebno skrb. To lepo obdobje v njeno življenje prinese določene specifike, lahko tudi nosečniške težave, ki terjajo pozornost. Nenazadnje sta velikega pomena tudi njeno dobro počutje in sprostitev. Masaža v tem času je dobrodejna za oba, mamo in otroka. Masaža za nosečnice poteka po klasični metodi, vendar je seveda usklajena s potrebami nosečnice. Maserke poskrbijo, da pravi deli telesa dobijo ustrezno obravnavo. Posebna pozornost je namenjena izločanju strupenih snovi in lajšanju nosečniških težav, kot so denimo bolečine v hrbtenici in otekle noge. Masiramo z masažnimi olji Aroma Herbal, ki so naravnega izvora. Ženske obravnavamo individualno.

Masaža z vulkanskimi kamni

Tudi polaganje vročih kamnov sodi med starodavne tehnike in poznajo jo mnoga ljudstva širom sveta. Kamni v sebi nosijo skrivnostno moč zdravljenja, ki se ob dotiku prenaša v telo in s toploto sprošča njegovo napetost. Zelo so uporabni pri masiranju, ko poleg rok in eteričnih olj uporabljamo tudi ogrete kamne. To so temnobarvni bazaltni kamni vulkanskega izvora, ki jih je voda skozi dolga leta oblikovala in zgladila. Moč kamna se skriva v njegovi veliki toplotni kapaciteti in počasnem sproščanju toplote v telo med masažo. Kamni se v vodi ogrejejo na 60 °C. Toplota prodira v mišice in sklepe, jih mehča ter sprošča celo telo in um. Dobro vpliva na krvni obtok in limfni sistem. Masaža z vulkanskimi kamni je posebno koristna pri kronično mrzlih nogah in rokah ter učinkuje proti stresu, depresiji, glavobolu, motnjam spanca in težavam s prebavo.