Masaža za nosečnice pomaga pri nosečniških težavah in olajša porod

Masaža za nosečnice je koristna za vse bodoče mame. Pozitivni vplivi masaže za nosečnice pa se ne kažejo le neposredno v obliki lajšanja različnih nevšečnosti, značilnih za obdobje nosečnosti, ampak tudi med samim porodom …

Potek in koristi masaže za nosečnice

Masaža za nosečnice, s katero je načeloma priporočljivo začeti po 12. tednu nosečnosti, je prilagojena telesnim in psihičnim spremembam, ki so značilne za obdobje nosečnosti. Položaj pri masaži za nosečnice je tako lahko poljuben, saj je pomembno predvsem to, da je ženski čim bolj udobno. Masaža lahko po želji vključuje tudi predel trebuha, pri čemer so pritiski karseda nežni in previdni. Koristi, ki jih prinaša masaža za nosečnice, so zmanjšanje bolečin v posebej obremenjenih predelih telesa (hrbtenica, noge itd.), uravnavanje krvnega tlaka, s katerim imajo nosečnice pogosto težave, in odpravljanje slabosti. Poleg tega predstavlja masaža za nosečnice tudi uspešen način za preprečevanje prezgodnjega poroda in pozitivno vpliva na razpoloženje.

Kako masaža za nosečnice vpliva na porod?

Občutek popolne sproščenosti, ki ga ženska občuti med masažo za nosečnice, je mogoče priklicati v zavest tudi med samim porodom, posledično pa je lažje umiriti dihanje in sprostiti mišice, kar olajša porod, predvsem pa omili bolečine, ki se pojavljajo med popadki. Masaža za nosečnice pa se lahko izvaja tudi med samim porodom – tako bo še precej lažje doseči sprostitev … Če se odločimo za to možnost, je pomembno, da masažo izvaja oseba z dovolj znanja, ki ji hkrati povsem zaupamo.