Anticelulitna masaža je zelo učinkovita metoda za boj proti celulitu

Anticelulitna masaža temelji na podobnih tehnikah kot klasična, vendar pa kljub temu obstajajo pomembne razlike. Ena izmed razlik je denimo ta, da se pri anticelulitnem tretmaju seveda bolj osredotočimo na tista najbolj problematična območja, kjer se praviloma pojavlja »pomarančasta koža«, proti kateri se poskušamo boriti. Zagotovo najpogostejša je masaža nog proti celulitu, nato pa so po potrebi vključeni še drugi deli telesa, kjer bi bila koristna uporaba anticelulitnih tehnik.

Masaža za odpravo celulita

Z masažo nad celulit – presenečeni boste nad pozitivnimi spremembami

Iskanje popolne anticelulitne rešitve je nekaj, s čimer se ukvarjajo mnogi. Čeprav so anticelulitne tehnike deležne še posebej velikega zanimanja med ženskami, pa gre za nadlogo, proti kateri se bori tudi precej več moških, kot si morda predstavljate. Na srečo ni potrebe, da se zatekate k skrajnim, potencialno nevarnim pristopom, saj je mogoče že s preprostimi, povsem naravnimi metodami doseči vse prej kot zanemarljivo izboljšanje. Vse več ljudi tako spoznava, kako pozitiven vpliv ima redna anticelulitna masaža. Z njo namreč pospešimo prekrvavitev, kar je izredno pomembno za anticelulitne učinke. Dobra novica pri tem je, da vam v primeru, če se odločite iti z masažo nad celulit, ni treba skrbeti glede potencialnih nezaželenih stranskih učinkov, ampak povsem nasprotno. Masaža prinaša še obilico drugih pozitivnih vplivov na zdravje in na počutje. Nedvomno gre za najbolj naravno anticelulitno tehniko, s katero ne morete izgubiti praktično ničesar, zato se vam nedvomno splača preizkusiti ta pristop, na katerega prisegajo mnogi.

Profesionalna masaža proti celulitu za še posebej izrazite rezultate

Načeloma se lahko anticelulitna masaža izvaja doma, vendar pa morate upoštevati, da boste sami kljub vztrajnosti težko dosegli podobne učinke, kot si jih je možno obetati, če se odločite za obisk salona. Profesionalne maserke, ki imajo obilo izkušenj na tem področju, namreč natančno vedo, katere so najboljše anticelulitne tehnike. Čeprav niti tu ni mogoče pričakovati izrazitih sprememb kar čez noč, pa bo napredek vendarle bistveno hitrejši. Vsekakor pa je še vedno smiselno, da obiske salona dopolnjuje domača masaža za odpravo celulita, ki jo izvajate sami, saj boste posledično izboljšanje opazili še nekoliko hitreje. Obenem pa je zelo priporočljivo, da ne zanemarjate pomena rednega gibanja, uravnotežene prehrane, ki naj vsebuje čim več sadja in zelenjave, ter zadostne količine popite tekočine. Tudi to so namreč osnovni anticelulitni ukrepi, če želite, da bi postala pomarančasta koža postopoma vse manj izrazita.

anticelulitna masaza

Anticelulitna masaža proti klasični: kaj so glavne razlike?

Omenili smo že, da se masaža proti celulitu izvaja tako, da je posebna pozornost posvečena tistim delom, kjer povzroča pomarančasta koža največ težav. To je torej običajno predvsem masaža nog proti celulitu, zadnjice ipd. Vendar pa to ni edino, po čemer se ločita klasična in anticelulitna masaža. Pri slednji se praviloma uporabljajo nekoliko intenzivnejši pritiski in druge tehnike, saj prav s tem zagotovimo najboljše rezultate oz. anticelulitne učinke. Posledično so možne rahle bolečine, ki pa nikakor niso prehude, še posebej proti tistimi, ki so pogosto prisotne pri bolj grobih anticelulitnih tretmajih. Seveda pa lahko v primeru morebitnega nelagodja maserko kadar koli ustavite oziroma jo prosite, da nekoliko zmanjša intenzivnost prijemov.

Masaža za odpravo celulita na nogah in drugih problematičnih predelih

V salonu Zlate roke, ki se nahaja v Ljubljani, natančneje na Rudniki, smo veliki zagovorniki strategije »z masažo nad celulit«. Izkušnje številnih zadovoljnih strank potrjujejo, da je ta pristop za odpravo oz. ublažitev težav zares učinkovit, hkrati pa sodi med najbolj varne anticelulitne metode. Za očitne rezultate je sicer v povprečju potrebnih približno 10 obiskov. Priporočljivo število seans za izboljšanje in nato za ohranjanje doseženih rezultatov je vsekakor odvisno od tega, kako izrazite so težave. Natančnejšo oceno glede tega, kako pogosto bi bilo v vašem specifičnem primeru smiselno izvajati anticelulitno masažo, torej podamo ob prvem obisku, zato vas vabimo, da si čim prej rezervirate svoj termin, in sicer tako, da pokličete na telefonsko število, navedeno na naši spletni strani. Naše izkušene maserke pristop vedno prilagodijo specifikam posamezne stranke, kar zagotavlja resnično optimalne anticelulitne učinke. Možna je ročna masaža nog proti celulitu, zadnjice ali pa manj tipičnih predelov. Ob tem naj omenimo še, da se lahko anticelulitna masaža za odpravo celulita izvaja z uporabo ventuz. Posledice negativnega pritiska oziroma podtlaka, ki ga je možno ustvariti z venzuzami, so izboljšana oskrba tkiv s kisikom in s pomembnimi hranili, pospešena cirkulacija ter hitrejše izločanje škodljivih snovi iz organizma. Še pomembneje pa je, da se zaradi vakuuma celična maščoba izloči v limfni sistem, posledično pa se ta maščoba lažje izloči iz telesa. Ni torej presenetljivo, da je masaža proti celulitu, pri kateri se uporabljajo ventuze, še posebej dobra izbira, pri kateri je mogoče prve opazne spremembe pričakovati v nadpovprečno kratkem času. Verjamemo, da se boste z našo pomočjo že kmalu precej bolje počutili v svoji koži, in to povsem dobesedno. Pričakujete namreč lahko, da bo koža na predelih, ki so vas doslej morda spravljali v zadrego, že kmalu opazno bolj napeta in elastičnejša.