Klasična švedska masaža je ena najboljših oblik sprostitve

Klasična masaža prepleta različne tehnike oziroma sistematične gibe, katerih cilj je v prvi vrsti sprostitev, kot »stranski učinek« pa se pojavijo še številni pozitivni vplivi. Za doseganje optimalnih učinkov, ki jih omogoča ta klasična tehnika sproščanja, so seveda potrebne bogate izkušnje, kombinirane z zelo dobrim poznavanjem človeške anatomije, zato nikakor ni vseeno, kateri salon obiščete. Če ste morda že preizkusili to tehniko, vendar vas ni povsem prepričala, ne obupajte prehitro. Resnično kakovostna klasična masaža telesa, kot vam jo ponujamo v salonu Zlate roke, ki se nahaja v Ljubljani, je izkušnja, ki vas bo zagotovo popolnoma navdušila.

masaža

Klasična švedska masaža je ena najstarejših sprostitvenih tehnik

V našem salonu se izvaja klasična švedska masaža. Prav švedska različica velja za eno najstarejših, kar pomeni, da so bile od takrat, ko se je začela prvič pojavljati oziroma uporabljati, možne številne nadgradnje. Tako je klasična švedska masaža danes znana kot ena najbolj blagodejnih metod za popolno sprostitev. Čas za sproščanje je postal v današnjem svetu izredno pomemben, saj sta vsakodnevna naglica in povečevanje količine obveznosti pogosta razloga za obilico stresa, ki začne prej ali slej povzročati številne težave. To pa pomeni, da je nujno, da storite vse, kar je v vaši moči, da vsaj deloma omilite negativne vplive stresa. V veliko pomoč pri tem vam je lahko prav dobra švedska masaža, ki je v našem salonu možna posamično ali v dvojicah.  

Pravilno izvedena klasična masaža telesa poskrbi za boljše zdravje

Klasična švedska masaža pa ni znana »zgolj« po sproščujočih učinkih, ampak pogosto pomaga tudi pri izboljšanju zdravja. Koristna je tako preventivno kot za lajšanje že obstoječih težav. Še posebej pozitivno vpliva na krvni obtok/prekrvavitev, na hitrejšo regeneracijo tkiv, na kožo in na vaš prebavni sistem. V primeru, da se kombinira z ventuzami, ki pomagajo pri ustvarjanju negativnega podtlaka, bo pospešitev prekrvavitve še posebej izrazita. Poleg tega pa ima klasična švedska masaža, ki je nadgrajena z uporabo ventuz – kar je ena izmed možnosti, ki vam jih ponujamo v salonu Zlate roke – pozitiven vpliv na limfni sistem in na sproščanje endorfinov, zato pomaga pri različnih razpoloženjskih motnjah oz. nasploh pri izboljševanju vašega počutja. Ko govorimo o zdravju, namreč ne smemo pozabiti na to, da je pomemben del tudi naše počutje oz. psihično zdravje.

švedska masaža

Klasična masaža hrbta blaži negativne vplive dolgotrajnega sedenja

Številna delovna mesta danes od zaposlenih zahtevajo, da večino delovnega časa presedijo, kar na dolgi rok nemalokrat povzroči ogromno težav. Da bi čim bolj zmanjšali nevarnost za zaplete, povezane z dolgotrajnim sedenjem, so seveda zelo pomembni redni odmori, med katerimi vstanete in si privoščite malce razgibavanja. Hkrati pa vam lahko močno pomaga dobra klasična masaža hrbta, ki je namenjena prav razbremenitvi tega pogosto preobremenjenega predela.  Klasična švedska masaža hrbta, ki praviloma vključuje še vrat in ramena, poskrbi za ublažitev bolečin in za zmanjšanje možnosti za ponovni pojav (kroničnih) bolečin v teh predelih. Prispeva k lajšanju napetosti, boljši drži in odpravi t. i. vozlišč ob hrbtenici. Za doseganje najboljših učinkov kombiniramo več tehnik, katerih intenzivnost prilagodimo posamezniku oz. posameznici. Med najpogosteje uporabljene tehnike sodijo glajenje, gnetenje, pritiskanje izbranih točk in udarjanje. Če je to potrebno, pa dodamo še kompleksnejše tehnike, kot so denimo statični pritisk, tresenje in posebne oblike glajenja (pahljačasto, mačje in krožno …). Pri tem pazimo na to, da gibi vedno potekajo v smeri srca.

Posamezniku prilagojena klasična masaža – potek je odvisen od vaših težav

V salonu Zlate roke poskrbimo, da bo klasična švedska masaža v celoti prilagojena vašim željam in potrebam. Možna je klasična masaža telesa ali zgolj izbranih predelov, ki vam povzročajo določene težave – npr. klasična masaža hrbta. Potek bomo torej povsem prilagodili morebitnim specifičnim težavam, s čimer je mogoče doseči zares optimalne učinke, ki jih lahko ima klasična masaža. Potek, prilagojen posamezniku, med drugim pomeni individualno izbiro olja/masla. Na zalogi imamo namreč številna olja in masla slovenske znamke Aroma Herbal, pri čemer naj poudarimo, da gre za izdelke, ki so narejeni zgolj iz naravnih sestavin. Če na primer želite nadpovprečno izrazite protibolečinske učinke, priporočamo olje, ki vsebuje ingver, črni poper in eterično olje ylang ylang. Dobra izbira za mehko in sijočo kožo ter za upočasnjevanje procesa staranje kože je mangovo maslo z oljem grozdnih pešk. Na voljo pa imamo še olja/masla, ki pomagajo pri razstrupljanju telesa, blaženju negativnih vplivov stresa, sproščanju hormonov sreče, krepitvi imunskega sistema, odpravi mišičnih krčev itn. Pri nas je torej možna povsem »personalizirana« klasična masaža. Potek je po potrebi prilagojen tudi dejavnostim, s katerimi se ukvarjate, in posebnim obdobjem v življenju. Tako sta med drugim možni športna masaža in klasična švedska masaža za nosečnice. Pri slednji pazimo na to, da se izogibamo določenim predelom in da pritiski niso premočni. Posledično ni nevarnosti za poškodbe ploda, obenem pa nosečnice občutijo številne pozitivne vplive, med katere sodijo predvsem zmanjšano zatekanje nog, ublažitev bolečin in občutka napetosti v ledvenem predelu ter večja umirjenost.