Katera sredstva pomagajo pri hitrem celjenju ran?

Celjenje ran je naravni proces, ki pa ga je mogoče pospešiti z uporabo določenih metod in sredstev. Ne le da bo proces obnove kože tako nadpovprečno hiter, ampak s tovrstnimi ukrepi obenem zmanjšamo nevarnost za slabo celjenje ran, sekundarne okužbe in neestetske brazgotine. Pri tem je treba upoštevati, da je znanost oziroma medicina napredovala tudi na tem področju. Posledično so se izoblikovale nove smernice, ki jih je smiselno upoštevati, ko izbirate sredstvo za celjenje ran. Krivično bi bilo seveda trditi, da so bile vse metode, ki so se uporabljale v preteklosti, slabe, vendar bi bilo po drugi strani nesmiselno ignorirati nova spoznanja, ki omogočajo hitro regeneracijo kože po poškodbah.

 

Slabo celjenje ran predstavlja nevarnost za resne zaplete

Zato je priporočljivo, da pred vsakim pokrivanjem mesta poškodbe uporabite sredstvo za celjenje ran, ki bo poskrbelo za vzpostavitev vlažnega okolja. To so odlične razmere za hitro nastajanje novega tkiva, hkrati pa je vlažno okolje idealno za hitro aktivacijo lokalnega imunskega sistema in za minimizacijo možnosti za pojav brazgotin.

Sprej Cicatridina za hitro celjenje rane

Katere sestavine mora vsebovati kakovostno sredstvo za celjenje ran?

Sredstvo za hitro celjenje ran je lahko izdelano iz najrazličnejših sestavin, pri čemer so določene sestavine še posebej koristne. Posebej dobre rezultate omogočajo sredstva, ki vsebujejo hialuronsko kislino. Gre namreč za snov, ki prispeva k hitrejši in boljši obnovi povrhnjice. Koristi hialuronske kisline so povezane predvsem z njeno sposobnostjo vezave velike količine vode. Na ta način odpira medcelični prostor, kar omogoči enostaven in hiter vstop imunskih celic ter gradnikov, ki so potrebni za hitro tvorbo novega tkiva, na predel poškodbe.

Kakovostno sredstvo za hitro celjenje ran mora hkrati vsebovati sestavine, ki zmanjšujejo nevarnost za okužbe, zelo priporočljiva pa je tudi uporaba sestavin, ki poskrbijo za izdatno nego, glajenje in mehčanje kože ter ki prispevajo k zmanjšanju tveganja za brazgotinjenje. Poleg nevarnosti okužb je eno največjih tveganj, ki jih prinaša slabo celjenje ran, prav nastajanje trajnih brazgotin.

 

Odlična izbira za hitro celjenje ran so sredstva znamke Cicatridina

Sredstva, ki jih najdete v liniji Cicatridina, združujejo vse najpomembnejše lastnosti, ki jih mora imeti kakovostno sredstvo za hitro celjenje ran. Glavna sestavina izdelkov je prav omenjena hialuronska kislina, nato pa so uporabljeni še različni dodatki, ki ščitijo poškodovani predel, blažijo vnetje in izdatno negujejo kožo. Med njimi lahko omenimo eterična olja čajevca in limone, vitamin E in mandljevo olje.

Sprej in mazilo za celjenje ranTako sprej kot mazilo Cicatridina je priporočljivo uporabljati 2- do 3-krat dnevno, obe sredstvi po potrebi lahko uporabljamo tudi dolgotrajno. Nanos je izjemno enostaven. Pršilo pred uporabo dobro pretresite, s čimer preprečite slabo oz. neenakomerno pršenje. Pazite, da boste embalažo med pršenjem držali navpično, oddaljenost od mesta poškodbe pa naj bo približno 10–15 cm. Pri tem bodite pozorni na to, da boste sredstvo nanašali izključno na predel poškodbe. Mazilo Cicatridina, ki je med drugim primerno za zunanjo uporabo na intimnih predelih, seveda nanesete kar s prsti, pri čemer je izredno pomembno, da si pred vsakim nanosom temeljito umijete roke.

Tako mazilo kot sprej za celjenje ran Cicatridina sta vam na voljo v spletni trgovini podjetja Dr. Gorkič, kjer vas obenem čakajo še mnogi drugi koristni izdelki, s katerimi lahko obogatite svojo domačo lekarno. Med drugim so vam na voljo pripravki za krepitev imunskega sistema, izdelki za pomoč pri vaginalnih vnetjih ter sterilno fiziološko raztopino v ampulah za izpiranje ran, nosu, oči in ušes. Naročanje je hitro in enostavno, pri izdelkih, ki so na zalogi, pa lahko pričakujete tudi zelo hitro dostavo, in sicer v roku 1–3 delovnih dni.