Izdelki za intimno nego Natura Femina, ki sluznici nožnice vračajo ravnovesje

Intimna nega telesa je tesno povezana z intimno higieno. Kot moramo vsakodnevno skrbeti za ustrezno higieno telesa, je potrebno poskrbeti tudi za ustrezno higieno tam spodaj. Za marsikatero zdravo in vitalno žensko vsakodnevno umivanje zunanjega dela spolovila in redno menjavanje spodnjega perila zadošča, a kaj ko se včasih ravnovesje kljub temu podre.

Obstaja več dejavnikov, ki vplivajo na porušeno ravnovesje. Po raziskavah se kar tri četrtine žensk v življenju sreča z okužbo nožnice ali zunanjega spolovila. Pomanjkanje intimne nege ni nujno edini razlog. Težave z bakterijami in glivicami, ki povzročajo neprijetno srbenje, občutljivost, pekoč občutek in povečan izcedek, povzroča cela vrsta dejavnikov. Lahko so posledica starostnih in hormonskih sprememb v telesu, jemanja kontracepcije oz. antibiotikov, dehidracije, sladkorne bolezni, spolne aktivnosti in celo prepogostega umivanja spolovil. Neustrezno spodnje perilo iz sintetičnih materialov, ki koži ne pušča dihati, je tudi na tem seznamu. Sledi pa mu uporaba sintetičnih vložkov.

 

Intimna nega

Naravna intimna nega z ustreznimi izdelki za intimno nego

Povprečna ženska naj bi v življenju imela kar okoli 400 menstruacij. Ta številka se spreminja glede na številne dejavnike, od dolžine ciklusa do števila nosečnosti, a naj nam vseeno služi kot okvir. Menstruacija pri vsaki ženski traja različno dolgo, v povprečju od 3 do 5 dni. Torej lahko govorimo o 1200 do 2000 dnevih krvavitve, kjer je zahteva po ustrezni intimni negi še toliko bolj povečana.

Sedaj pa vzemimo žensko, ki za čas menstruacije uporablja  vložke. Te je potrebno menjavati vsakih nekaj ur. Pogostost menjavanja vložkov je odvisna tudi od količine krvi, a navadno se ne priporoča, da posamezen vložek uporabljamo dlje kot 4 ure. Če kljub temu štejemo en vložek na 8 ur spanca, ker se ne želimo zbujati sredi noči in si kratiti spanca le za potrebe menjave, ter 4 vložke za čez dan, pridemo na skupno število 5 vložkov/dan. Skupaj lahko tako govorimo o 15 do 25 vložkih za vsako posamezno menstruacijo. Za lažje računanje vzemimo povprečje (20 vložkov). Končni izračun pokaže, da povprečna ženska v življenju porabi med 24 000 in 40 000 vložkov. Neverjetno visoka številka, kajneda? Vsekakor sta tako intimna nega kot intimna higiena ključnega pomena, če želimo ohraniti zdravje intimnih predelov.

 

Naravna intimna nega z izdelki za intimno nego Natura Femina

Porušeno ravnovesje se da vzpostaviti z ustrezno spremembo naše intimne nege. Preiskati je potrebno možne vzroke, saj bodo ti pokazali, kaj delamo narobe in kako se rešiti  tegob. Pri večjih težavah je obisk ginekologinje več kot priporočljiv.

Kaj pa preventiva? Natura Femina je znamka izdelkov za intimno nego podjetja Tosama, slovenskega podjetja, ki se približuje 100-letnici svojega delovanja. Izdelki Natura Femina omogočajo naravno intimno nego, saj so zavezani uporabi naravnih in zdravju neškodljivih materialov. Vložki in tamponi za različne priložnosti so zdelani iz bombaža, ki je naravno vpojen in nežen do kože. S svojimi izvrstnimi lastnosti, ki omogočaj dihanje kože in optimalno raven vlažnosti, ter s svojo kompatibilnostjo s koži lastnim pH-jem, ohranja intimno zdravje ter preprečuje razna vnetja (vulvitis in vaginitis).

Znamka Natura Femina združuje izdelke za intimno nego. Povsem naravno intimno nego za zahtevnejše uporabnice zagotavlja linija Organic z vložki in tamponi iz 100% organskega bombaža. Na voljo so tudi sterilni bombažni vložki za porodnice linije Maternity in bombažni vložki za uporabo pri inkontinenci Natura Femina Special. Na področju intimne nege pa še posebej izstopa linija Natura Femina ellen®, ki združuje izdelke – od tamponov do krem – za intimno nego s probiotiki.

Za ohranjanje intimne higiene in ustrezno intimno nego pazimo na svoje intimno zdravje, opazujmo spremembe v svojem telesu, redno hodimo h ginekologu, pijmo dovolj vode in jejmo zdravo, za povrhu pa še zavrzimo vse preozke sintetične spodnje hlačke ter se zavežimo uporabi naravnih materialov. Naj bo naravna intimna nega naše vodilo!