Cicatridina sprej in cicatridina mazilo za celjenje ran

Cicatridina sprej in Cicatridina mazilo pospešujeta celjenje ran in zmanjšata brazgotinjenje – učinkovito delujeta tako pri globokih kot površinskih ranah. Uporabimo ju lahko pri različnih vrstah ran in kožnih poškodb, kot so ureznine, odrgnine, raztrganine, opekline (tudi tiste po sončenju), kirurške rane ipd. Glavna sestavina obeh proizvodov je hialuronska kislina, ki je naravno prisotna v našem telesu, nase veže molekule vode in je ključnega pomena pri pospeševanju celjenja ran.

Cicatridina mazilo in Cicatridina sprej uporabimo na poškodovanem predelu, ki smo ga prej skrbno očistili s spiranjem pod tekočo vodo in z njega odstranili vse nečistoče. Proizvodi Cicatridina za celjenje ran so namenjeni tako otrokom kot odraslim. Uporablja se jih dva- do trikrat dnevno na predelu, kjer želimo pospešiti celjenje. Lahko se ju uporablja tudi dolgotrajno. Ko se koža poškoduje, se začne proces njene samoobnove, ki pa je lahko dolgotrajen in pušča moteče brazgotine.

S Cicatridina izdelki lahko koži pomagate, da se hitreje obnovi in zaceli. Ker nesreča nikoli ne počiva, je smotrno imeti Cicatridina sprej ali Cicatridina mazilo vedno na zalogi – prav vam bosta prišla tako v domači lekarni kot na potovanju.

Sprej Cicatridina za hitro celjenje rane

Cicatridina sprej zaščiti rano pred okužbo in prepreči njeno izsušitev

Cicatridina sprej razpršimo na mesto poškodbe. Pršimo navpično, z razdalje 10 do 15 centimetrov, da bodo sestavine spreja razporejene čim bolj enakomerno po poškodovanem predelu. Uporabljamo ga lahko tudi pri preležaninah in razjedah, npr. diabetičnih. Cicatridina sprej za rane pospeši vse stadije celjenja ran in ga lahko uporabljamo tako pri akutnih kot kroničnih ranah. Poleg hialuronske kisline med drugim vsebuje mandljevo olje, eterično olje čajevca in limone ter vitamin E. Slednje kožo negujejo in ščitijo pred vdorom mikrobov. Za pospešeno celjenje je ključna hialuronska kislina, ki skrajša vnetno fazo celjenja rane in s tem zmanjša možnost nastanka neželene neestetske brazgotine.

 

Cicatridina mazilo tudi v primeru ginekoloških težav

Cicatridina mazilo vsebuje poleg hialuronske kisline tudi mandljevo in silikonsko olje ter klorheksidin diglukonat. Mazilo lahko uporabljamo v vseh primerih kot Cicatridina sprej, namenjeno pa je tudi za zunanjo uporabo pri ginekoloških težavah, na primer za pomoč pri obnovi sluznice zunanjega spolovila.

Cicatridina mazilo se svetuje tudi pri negi raztrganega presredka oziroma po epiziotomiji, sluzničnih odrgninah in carskem rezu.  Hialuronska kislina, ki jo vsebuje Cicatridina mazilo, obnavlja in vlaži sluznico zunanjega spolovila. vsebuje Cicatridina mazilo, obnovijo in vlažijo sluznico zunanjega spolovila. V primeru vaginalnih  težav so priporočljive tudi vaginalne ovule Cicatridina, ki spodbujajo celjenje nožnice zaradi vnetja ali po porodu ter pomagajo pri suhosti nožnice v klimakteriju, ki je pogost vzrok bolečih spolnih odnosov.